De dagen worden eindelijk weer langer en de zon laat zich steeds vaker zien. De tijd van heerlijk buiten zijn staat weer voor de deur en dus is dit de tijd om te kijken of je nog een goede zonnebril nodig hebt. Een goede bril is heel belangrijk in de zomer. Niet alleen omdat een zonnebril je outfit helemaal compleet kan maken, maar vooral ook omdat je je ogen moet beschermen tegen schadelijke uv-straling. Als je namelijk te lang aan uv-straling wordt blootgesteld kun je last krijgen van staar of je netvlies kan blijvend aangetast worden. Als je dus een bril gaat kopen, is het belangrijk om te kijken of de bril 100% uv-werend is. Koop je een bril van de bekendere merken, dan zit je bijna altijd goed. 

Welke brillen bieden goede bescherming tegen zonlicht? 

Als je je ogen wilt beschermen tegen uv-licht, dan is het niet alleen belangrijk om de juiste glazen te kiezen, maar om ook te kijken naar de pasvorm. Als de glazen je ogen namelijk niet goed afdekken, dan kun je als nog uv-licht in je ogen krijgen. Je kunt daarom eens kijken of een Ray Ban zonnebril iets voor je is. De klassieke Aviator met zijn druppelvormige glazen dekt je ogen optimaal af en dat is niet de enige reden om voor deze bril te kiezen. Deze klassieker doet het al vijfenzeventig jaar heel erg goed, dus je komt er altijd goed mee voor de dag. 

Zijn er ook brillen die duurzaam zijn? 

Wie niet alleen zijn of haar ogen wil beschermen, maar ook oog heeft voor het milieu, is de Gucci zonnebril een goede keus. Deze brillen hebben de juiste glazen met optimale bescherming, zien er heel trendy uit, maar zijn ook gemaakt van duurzame materialen. Het plastic waarvan de brillen zijn gemaakt, is biologisch afbreekbaar zodat je bril geen belasting vormt voor het milieu. De collectie van Gucci is zeer divers en loopt uiteen van bescheiden brillen tot en met echte blikvangers voor de zonliefhebbers met wat meer durf. Je kunt het aanbod online doornemen bij de betere zonnebrilverkopers. Geef aan wat je ongeveer in gedachten had en je zult alle opties meteen op je scherm zien verschijnen. 

Zoek je een bril om mee te sporten? 

Als je van plan bent om deze zomer veel te gaan sporten, dan is het nog belangrijker dat je je ogen goed beschermt. Kijk daarom eens of de brillen van Oakley iets voor je zijn. Deze brillen zijn gemaakt voor de sportievelingen en zorgen dat jij je optimaal op je sport kunt storten zonder last te hebben van de zon. De glazen vervormen je zicht niet en de kleuren blijven realistisch. De monturen hebben een sportieve vorm en de glazen kunnen in vele kleuren besteld worden. 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen