Het is weer tijd voor wat mode tips, dames! De lente is in volle bloei en daar zijn we maar al te blij mee. Het is niet alleen de tijd van bloemen die opfrissen, maar ook van jouw stijl die een nieuwe, frisse bries kan gebruiken. En wat is een betere manier om dit seizoen vast te leggen dan met de perfecte sieraden? Als je van plan bent je juwelenkastje een update te geven, zit je hier goed. We gaan het hebben over alles wat te maken heeft met het shoppen van sieraden deze lente!

Lente sieraden, wat zijn dat precies?

De lente staat elk jaar weer garant voor heerlijke kleuren en vrolijke prints, maar wat ons betreft horen daar ook prachtige matchende sieraden bij. Maar die zoektocht naar het perfecte stuk kan soms wat lastig zijn – met zoveel keuze wil je immers zeker weten dat je de juiste items selecteert om je persoonlijke stijl te laten stralen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen!

First things first: de kleuren.

De kleuren van de lente zijn zacht, levendig en vooral hoopvol. Denk aan pasteltinten, groen, geel en blauw – kleuren die ons doen denken aan een rustig leven. Deze kleuren vinden we terug in de natuur, maar ook in de nieuwste collecties van sieraden. Een slimme manier om de kleuren van de lente in je look terug te laten komen, is door te spelen met de edelstenen in je sieraden. Amethist en Aquamarijn voor de pasteltinten, Smaragd voor een diep groene toon, en uiteraard diamanten die een sprankeling van zonlicht vangen. Deze sieraden laten je persoonlijke stijl geweldig naar voren komen. Een ander item dat het eigenlijk het hele jaar rond goed doet, is een gouden sieraad. Denk aan gouden armbanden dames, mooie gouden ringen of prachtige hangers. Die passen bij vrijwel elke look én geven je een flinke dosis charme.

Welke sieraden voor welke gelegenheid?

Dit lente seizoen kies je sieraden die passen bij de gelegenheid, easy as that. Een romantisch diner vraagt misschien om een elegante parelketting, terwijl een dagje uit met vrienden vraagt om speelse statement oorbellen.

Bij het selecteren van je sieraden houd je rekening met de gelegenheid en de boodschap die je wilt uitdragen. Overweeg voor die speciale gelegenheden tijdloze stukken die je altijd zult koesteren, zoals bijvoorbeeld die gouden ketting die je van je moeder of geliefde hebt gehad. Ze vormen dan ook een verlengstuk van onvergetelijke momenten.

Trendy looks deze lente

Naast de standaard sieraden die je outfit compleet kunnen maken, zijn er deze lente ook een aantal opvallende stijlen die de aandacht verdienen. Zo is de trend van ‘ear cuffs’ aan een ware opmars bezig. Deze oorsieraden bedekken niet enkel je oorlel, maar strekken zich uit over de rand van je oorschelp voor een edgy look.

Een andere trend zijn de ‘lariat’ kettingen, die bestaan uit een lange ketting zonder sluiting die je op verschillende manieren kunt dragen. Ook ‘stacking rings’, meerdere ringen die je samen of apart kunt dragen, zijn een manier om je stijl wat persoonlijkheid te geven.

Kortom…

Dat klinkt als shoppen geblazen, toch? Neem eens een kijkje in online sieraden shops die je normaal niet bezoekt en kijk wat zij je te bieden hebben – we weten zeker dat er iets voor je tussen zit!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen