De zomer lijkt alweer op zijn einde te lopen en de eerste mensen beginnen de herfst en winterkleding weer uit de kast te halen. Een goede voorbereiding op de koudere dagen die er aan zitten te komen is voor veel mensen belangrijk maar voor de mensen die last hebben van het syndroom van Raynaud is het essentieel om dit goed geregeld te hebben. Als de temperaturen zakken heb je met het syndroom van Raynaud vaak tintelende en pijnlijke vingers die wit uitslaan. Het lijkt dan wel of de doorbloeding helemaal weg is. Het enige wat hier tegen helpt is warmte, het liefst direct op de vingers.

Om de hand warm te houden zijn handschoenen natuurlijk de eerste keuze als je last hebt van Raynaud, het kan echter wel zo zijn dat simpele handschoenen niet genoeg warmte bieden waardoor je alsnog last hebt van dode en pijnlijke vingers. Een verwarmde handschoen is dan een perfecte oplossing. De verwarmde handschoenen hebben warmte draden in de handschoen ingebouwd waardoor je de hele hand van warmte kan voorzien, zelfs tot in de vingertoppen. Er zijn veel verschillende soorten verwarmde handschoen maar bij Comfort-Producten vind je een heel groot assortiment voor alle gebruiksdoeleinden.

Verschillende opties

Als je er van houdt om actief er op uit te gaan en je veel bewegingsvrijheid zoekt zijn er de dunne onderhandschoenen. Deze verwarmde handschoen voelt als een tweede huid om je hand heen waardoor je bijna niet het idee hebt dat je hem aan hebt. De verwarmingsdraden in de handschoen zorgen echter wel voor een heerlijk warm gevoel zodat je geen last meer hebt van koude handen.  Als je toch wat meer warmte wilt kan je er een gewone handschoen overheen dragen zodat de warmte die gegenereerd wordt ook goed geïsoleerd blijft.

Ben je toch op zoek naar een wat dikkere handschoen om mee te beginnen dan valt de keuze op de verwarmde handschoenen PRO van BERTSCHAT®. Dit model is gevoerd, waardoor de handschoen wat dikker is. Ondanks dat de handschoen wat dikker wordt blijft hij wel soepel. Ook hier zitten de verwarmingsdraden door de hele handschoen verweven.

Zoek je echt naar iets specifieks dan zijn er ook speciaal verwarmde handschoenen voor op de motor, op de fiets en leren handschoenen voor de chiquere gelegenheden. Hierbij is de motorhandschoen voorzien van alle veiligheidseisen die aan de handschoen gesteld worden. Er zit valbescherming op en de stof is wat stugger.  De fietshandshoen heeft extra grip in de palm van de hand waardoor je het stuur makkelijker vasthoudt en de leren handschoenen zijn slank en elegant. Deze kunnen bij elke nette outfit gedragen worden.

Hoe werkt het eigenlijk?

Alle verwarmde handschoenen worden van stroom voorzien door een batterij. De batterijen zijn klein en krachtig en kunnen zodra ze leeg zijn weer worden opgeladen met een usb oplader. Het voordeel hiervan is dat ze ook on the go zijn op te laden. Als je bijvoorbeeld in de auto een usb poort hebt kan je ook tijdens je autorit de batterijen laden. En als je op de plaats van bestemming bent en je moet naar  buiten ga je met volgeladen batterij en verwarmde handschoenen de kou in. Op deze manier hoef je in principe nooit meer last te hebben van Raynaud klachten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen